Haarlemmermeer heeft meeste Junior Cyber Agents

Donderdag 10 december was een bijzondere dag voor drie kinderen uit Haarlemmermeer. Zij werden door burgemeester Marianne Schuurmans officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente.

Bron gemeente:

HackShield is een online-game, waarin kinderen leren hoe ze online gevaren als cybercrime kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen.

‘We kunnen wel wat hulp gebruiken’

Haarlemmermeer telt 321 cyber agents. Daarmee staan wij op de eerste plaats. Dat is best iets om trots op te zijn zegt burgemeester Schuurmans. “Ik heb de game zelf gepeeld. Dat viel nog niet mee. Maar die jongeren groeien ermee op. Cybercriminaliteit is iets dat steeds vaker opduikt en een gevaar vormt voor onze samenleving. We kunnen dus wel wat hulp gebruiken.”

Daar is Christel Suzenaar, teamchef van de politie Haarlemmermeer het roerend mee eens.
“Wij hebben onze handen vol aan cybercriminaliteit. Mensen die iemand proberen af te persen via de app, maar denk ook aan alle phishing mails, waar mensen gevraagd wordt naar hun gegevens. Het gebeurt steeds vaker. Prima dus dat onze jongeren goed voorbereid zijn”.

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

Ook na de huldiging blijft Haarlemmermeer zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl.

Cookieinstellingen