Wethouder Mieke Booij maakt prestatieafspraken over uitbreiding standplaatsen woonwagens

Wethouder Mieke Booij heeft namens de gemeente samen met woningcorporatie Ymere prestatieafspraken gemaakt over de uitbreiding voor de standplaatsen van de woonwagens  Binnen de gemeente Haarlemmermeer is een groot tekort aan standplaatsen voor woonwagens.Langer levende wens

Met de gemaakte prestatieafspraken kan een al langer levende wens van onder meer de PvdA Haarlemmermeer en de woonwagenbewoners in vervulling gaan. Het tekort wat volgens de PvdA Haarlemmermeer bestaat binnen de gemeente zorgt dat veel kinderen van woonwagenbewoners graag ook in een woonwagen wonen in de buurt van hun ouders willen wonen. Door het tekort aan standplaatsen moeten zij nu vaak noodgedwongen bij hun ouders in blijven wonen. De kinderen die zelf ooit zo zijn opgegroeid ervaren dat volgens de sociaal democraten als een probleem.

Regelmatig gesproken

De raadsfractie van de PvdA Haarlemmermeer heeft in het verleden regelmatig gesproken met de familie Descendre uit Nieuw-Vennep over dit onderwerp. De sociaal democraten zien de familie als de spreekbuis van de woonwagenbewoners.

Meer standplaatsen

Het pleidooi voor meer standplaatsen in de gemeente is niet nieuw, want In november 2018 heeft Jan van de Hout in de gemeenteraad al eens gepleit voor meer standplaatsen. De toenmalige wethouder Tom Horn is vanaf dat moment met Ymere in gesprek gegaan.

Afgerond

Horns opvolger wethouder Booij heeft de gesprekken afgerond. Het resultaat is dat Ymere en de gemeente Haarlemmermeer op zoek gaan naar uitbreidingsmogelijkheden. De PvdA Haarlemmermeer verwacht dat in 2020 gestart wordt met de realisatie van de eerste extra standplaatsen.

Cookieinstellingen