Wethouder Steffens wijdt Peer2Peer Programma Haarlemmeer Lyceum in

Foto: Pixabay

Het Haarlemmermeer Lyceum heeft het Peer2Peer programma in gebruik genomen, waarbij de leerlingen volgens de school met deze methode de mogelijkheden creëren om elkaar actief te betrekken bij het leerproces. Wethouder Marjolein Steffens van onder meer onderwijs heeft het leerprogramma ingewijd.

Belevingswereld

,,Leerlingen staan vaak dichter bij elkaars belevingswereld dan docenten en mentoren. Zij kunnen daardoor een positief rolmodel voor elkaar zijn”, zegt de leiding van het Haarlemmermeer Lyceum in hun persbericht. Volgens de school hebben zij als TTO (tweetalig onderwijs) school het Haarlemmermeer Lyceum  ervoor gekozen om de Peer Buddy Nieuwkomers rol in te voeren. Door de inzet van dit programma krijgen nieuwkomers hulp bij het leren van de taal maar ook bij het wennen aan een ander schoolsysteem en de andere gewoonten en gebruiken die wij in Nederland hebben.

Inzet

Verder worden de Peer Buddy’s ook ingezet om reguliere leerlingen te begeleiden die ook een maatje kunnen gebruiken. De inzet van Peer Buddy’s maakt het nieuwkomers makkelijker om aansluiting te vinden en het helpt hen snel en veilig te integreren binnen en buiten de school.

Deelname aan het programma

Momenteel zijn er 76 leerlingen die aan het dit Peer2Peer programma deelnemen. 38 leerlingen zijn gekoppeld aan 38 nieuwkomers. Beide groepen leerlingen zijn voorbereid op het Peer Buddy Nieuwkomers programma door een gerichte training. ,,Ze zijn via een zorgvuldige matching aan elkaar gekoppeld. In de periode dat ze met elkaar optrekken, leren deze jongeren verdraagzaam en respectvol te zijn naar elkaar. Verder ontstaan er mooie nieuwe verbindingen tussen leerlingen waarbij begrip van verschillende culturele achtergronden wordt gestimuleerd. Inclusie van de Nederlandse taal staat hierbij centraal”, zegt het Haarlemmermeer Lyceum in het persbericht.

Foto: Pixabay

 

 

Cookieinstellingen