Verzorgingshuis De Meerstede in Hoofddorp viert 60 jarig jubileum

Foto: Meerstede

Verzorgingshuis De Meerstede in Hoofddorp bestaat dit jaar 60 jaar, een diamanten jubileum. Dat laat het verzorgingshuis dan ook niet stilletjes voorbij gaan. Vanaf 23 september zal het verzorgingshuis een week lang in de feeststemming zijn ter ere van dit jubileum.

Opening

Op  die dag zal het feest officieel om 10:30 worden geopend door wethouder Mieke Booij in de Brasserie. Die opening zal feestelijk worden gevierd met koffie en taart. De ‘Vrienden van de Bewoners De Meerstede en De Meerwende’ zullen ook een cadeau overhandigen. De nieuwe mozaïekpalen, die door vrijwilligers speciaal voor het jubileum zijn vervaardigd, in de Brasserie zullen ook dan worden onthuld.

Speciale tentoonstelling

Tijdens de feestweek is er ook een speciale tentoonstelling in De BuurtBrasserie over de geschiedenis van het verzorgingshuis. Het daarbij mogelijk om terug te kijken naar de ontwikkeling van het gebouw, van de ouderenzorg, van de ouderen zelf en hoe het werk voor verzorgenden en verplegers is veranderd. In zestig jaar tijd zijn er verschillende interessante, grappige en ontroerende verhalen verzameld. Ieder is welkom. Verder zullen er op verschillende dagen in de week feesten, themamaaltijden en bingo’s plaats vinden voor de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van het verzorgingstehuis.

Eerste bewoners

In 1959 betrekken de eerste bewoners hun appartementen in het toenmalige gebouw van De Meerstede. In de jaren ’90 wordt het verouderde gebouw (op de kapel na) vervangen en wordt het huidige gebouw neergezet. Later in 1996 komen er op het terrein ook aanleunwoningen bij.

Ronde restaurant

In 2005 verdwijnt het ronde restaurant en komt de BuurtBrasserie met daarboven op drie extra woonetages ervoor in de plaats. In 2009 is het gebouw intern verbouwd tot kleinschalige woningen met verpleeghuiszorg. Wat onveranderd blijft in die 60 jaar is de levendigheid waarop De Meerstede volop deel uitmaakt van de wijk en de samenleving. Een plek waar de bewoners, medewerkers ,vrijwilligers en ouderen uit de wijk zich thuis voelen en elkaar ontmoeten.

Nieuwe rolstoelbus

De Meerstede hoeft niet per se een verjaardagscadeau, maar zijn wel hard aan het sparen voor een nieuwe rolstoelbus voor de bewoners. Mochten er mensen zijn die iets willen geven, dan gaat de voorkeur uit naar een kleine financiële bijdrage voor deze bus.

 

Cookieinstellingen