50Plus wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen 2022

De landelijke partij 50Plus wil ook mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeente Haarlemmermeer. Partijvoorzitter Geert Dales en inwoner van Hoofddorp heeft dat bekend gemaakt tijdens een interview op de lokale radiozender Meerradio eerder deze maand.

Overtuigd

De partijvoorzitter is ervan overtuigd dat hij met de landelijke seniorenpartij er in zal slagen om een plek in de gemeenteraad te veroveren. Dales heeft ook daarbij hoge verwachtingen. Onbekend is of Dales zelf als lijsttrekker van de lokale ouderenpartij lijst zal gaan aanvoeren. Ook weet hij niet hoeveel zetels zijn partij denkt binnen te kunnen slepen. In de raad van Haarlemmermeer zijn 39 zetels te verdelen.

Eerste en Tweede Kamer

Op dit moment is de partij van Dales vertegenwoordigd in zowel de Eerste als Tweede Kamer, in alle provincies en in 21 gemeenten. Als 50Plus mee gaat doen in Haarlemmermeer zal dat de 22e gemeente zijn.

Niet eerder

Haarlemmermeer heeft als een van de weinige gemeenten in Nederland nog niet eerder een ouderenpartij in de gemeenteraad gehad. In het verleden heeft alleen de lokale partij CDVP (inmiddels niet meer vertegenwoordigd in de raad) wel samengewerkt met de landelijke politieke beweging ‘Ouderen Politiek Actief’.

Cookieinstellingen