Project Point of View komt naar de Haarlemmermeer!

Foto: Corine (Point of View)

Na het grote succes van het project Point of View in Culemborg en Dordrecht, is nu de gemeente Haarlemmermeer aan de beurt. Point of View is een project waarin vluchtelingen en buurtgenoten elkaar leren kennen via de foto’s die zij maken.

“Zie jij wat ik zie?” Deze vraag staat centraal in het project. Deelnemers onderzoeken het vraagstuk door zelf foto’s te maken en bekijken zo de wereld door de bril van de ander. Na afloop worden de foto’s met de bijbehorende verhalen van de deelnemers geëxposeerd in het Historisch Museum in Hoofddorp. Point of View gaat binnenkort van start en zoekt enthousiaste deelnemers!
In het fotografieproject Point of View ligt de nadruk op het verhaal achter de foto’s en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar.

Jaqueline (deelnemer editie Point of View Culemborg)
“Wat is het toch een fantastisch project om aan deel te nemen! Je leert zo met nieuwe ogen kijken, ik leer iedere week, het helpt de integratie, je leert mensen kennen. Dat gun ik heel Nederland!”

Deelnemers starten met een cursus fotografie. Vervolgens is er iedere twee weken (op vrijdagavond) een bijeenkomst waarin de gemaakte foto’s onder begeleiding van professionele fotografen worden besproken. Het project start eind september. Locatie: de Witte Boerderij in Hoofddorp.

Point of View zoekt deelnemers!

Wil jij leren fotograferen en met beelden je verhaal vertellen? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van vluchtelingen en andere inwoners van gemeente Haarlemmermeer? Doe dan mee met het fotografieproject Point of View. Er is plaats voor 20 tot 30 deelnemers, dus wees er snel bij!

  • Deelname is gratis
  • Deelname is mogelijk voor vluchtelingen en andere inwoners van gemeente Haarlemmermeer vanaf 18 jaar
  • Deelnemers hebben geen fotografie ervaring nodig en krijgen een camera in bruikleen
  • Enthousiasme, betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten tussen september en december 2018 zijn wel vereist
  • Enige kennis van Engels of Nederlands is noodzakelijk (tolken Arabisch en Tigrinya zijn aanwezig bij de bijeenkomsten)

Aanmelden kan bij Karijn of Martha door te mailen naar [email protected] of te bellen met 06 134 06 713 (Karijn) of 06 202 49 643 (Martha). Hou facebook.com/projectpov in de gaten voor updates over het project.

Point of View is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, Jij maakt het mee, de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

'

Reacties

article
87014
Project Point of View komt naar de Haarlemmermeer!
Na het grote succes van het project Point of View in Culemborg en Dordrecht, is
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87014/project-point-view-komt-naar-haarlemmermeer/
2018-07-17T09:28:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/07/17092359/img7.jpg
Haarlemmermeer, point of view
Headlines