Wethouder Reneman opent erfgoedroute

Foto:

Cultuurwethouder Derk Reneman opent op woensdag 4 april de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in het Historisch Museum. Aanleiding voor de tentoonstelling is de realisatie van het ‘buitenmuseum’ in mei. Het ‘buitenmuseum’ bestaat uit vijftien bijzondere markeringen, ontworpen door Atelier René Knip, die op zichtbare en onzichtbare erfgoedlocaties in de polder worden geplaatst. Op die manier kunnen bewoners en bezoekers kennismaken met de geschiedenis van Haarlemmermeer.

Stille getuigen

‘Schakels aan de Ketting zijn tastbare herinneringen aan een leven van toen, de cultuur, de architectuur en de nijverheid. Het zijn stille getuigen van onze geschiedenis en de ontwikkeling van de onze polder. Schakels aan de Ketting maakt ogenschijnlijk los van elkaar staande locaties, collecties en activiteiten tot één samenhangend geheel. Het is een prachtige reis die ik van harte kan aanbevelen’ aldus wethouder Reneman.

Erfgoedroute

In 2017 reageerden 75 bewoners op de oproep van Haarlemmermeermuseum De Cruquius om hun favoriete erfgoedplek uit de polder in te sturen onder de naam ‘Schakels aan de Ketting’. Ingezonden werd bijvoorbeeld de plek waar de eerste spade de grond inging voor het graven van de Ringvaart en het verdwenen dorp Nieuwerkerk. Oud burgemeester Weterings nomineerde de Oude Secretarie waar het gezag haar eerste huis kreeg. Deze en nog meer plekken zijn te zien in de tentoonstelling met beeld, film, tekst en objecten.
Schakels aan de Ketting schakelt verhalen, plekken van betekenis, zichtbaar of onzichtbaar en bewoners aan elkaar tot een erfgoedroute door de polder.

De tentoonstelling in het Historisch Museum is te zien tot 16 januari 2019.

Reacties

article
86675
Wethouder Reneman opent erfgoedroute
Cultuurwethouder Derk Reneman opent op woensdag 4 april de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86675/wethouder-reneman-opent-erfgoedroute/
2018-04-25T16:01:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/03/29155954/Historisch-Museum.png
erfgoedroute, tentoonstelling
Headlines, Hoofddorp