Bewegwijzering verandert: praat mee!

Foto:

Het systeem van bewegwijzering voor auto’s, fietsers en voetgangers is niet meer helemaal up-to-date. Dat komt omdat er de laatste jaren veel nieuwe wegen, woonwijken en bedrijventerreinen zijn aangelegd. Op dit moment verwijzen de borden niet altijd via de meest logische of gewenste route. Dat geldt bijvoorbeeld voor de route Hillegom-Amsterdam via Beinsdorp. De gemeente neemt het hele systeem van bewegwijzering onder de loep en bewoners en ondernemers kunnen daarover meepraten in maart.

Geen borden naar scholen en huisartsen

De gemeenteraad heeft eind 2017 de uitgangspunten vastgesteld voor de bewegwijzering. Er is bijvoorbeeld besloten dat er niet te veel borden moeten staan omdat het anders onoverzichtelijk wordt en dat de bewegwijzering vooral bedoeld is voor mensen die ergens de weg niet kennen. Dat laatste klinkt natuurlijk logisch, maar dat betekent dat er geen borden komen om mensen de weg te wijzen naar bijvoorbeeld scholen, tandartsen, huisartsen, apotheken, verzorgingstehuizen, bibliotheken en cafés: plekken waar mensen vaak komen.

Wel borden naar stations en sportparken

Wél zouden er borden moeten staan naar bijvoorbeeld treinstations, ziekenhuizen, woonwijken, woonplaatsen, winkelcentra, sportparken, begraafplaatsen, musea, monumenten, theaters, of bedrijventerreinen. Want dat zijn plaatsen die ook veel bezoekers trekken die er niet vaak komen en de weg niet kennen. Dat geldt ook voor commerciële voorzieningen met een maatschappelijke functie zoals bioscopen, campings of kerken. Zij moeten dan wél een aanvraag doen voor bebording. De kosten van de borden komen voor hun rekening.

Meepraten

De uitgangspunten voor de nieuwe bewegwijzering heeft de gemeenteraad al vastgesteld. Meepraten daarover kan nu dus niet meer. Inwoners en ondernemers kunnen de komende tijd wel meepraten over het soort locaties waar de bewegwijzeringsborden naar moeten verwijzen en het soort borden dat daarvoor gebruikt wordt. Tijdens drie bijeenkomsten over de mobiliteitsvisie kan iedereen reageren op de lijst met locaties. De bijeenkomsten zijn in het raadhuis in Hoofddorp (13 maart), het dorpshuis in Badhoevedorp (20 maart) en De Rank in Nieuw-Vennep (27 maart). Elke bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via [email protected].

 

Bron: gemeente Haarlemmermeer

'

Reacties

article
86594
Bewegwijzering verandert: praat mee!
Het systeem van bewegwijzering voor auto’s, fietsers en voetgangers is niet meer helemaal up-to-date. Dat
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86594/bewegwijzering-verandert-praat-mee/
2018-03-10T19:15:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/03/08210857/Verkeer.jpg
bewegwijzering, mobiliteitsvisie
Headlines