Mogelijk camera’s bij brengparkjes

Foto:

Fractieassistent Wil Landzaat van de PvdA bepleit bij wijze van proef de plaatsing van bewakingscamera’s bij brengparkjes. Daar wordt nu geregeld grof huisvuil gedumpt en de pakkans is klein. Tijdens de discussie in de gemeenteraad over brengparkjes steldeĀ  Landzaat dat die aanpak het makkelijker maakt om te achterhalen wie bijdraagt aan de verpaupering van de parkjes.

Pakkans klein

Verantwoordelijk wethouder John Nederstigt (D66) was niet enthousiast. Hij ziet cameratoezicht als een goed middel bij verstoring van de openbare orde en stelde vraagtekens bij de kosten.

VVD-raadslid Rob Koster was initiatiefnemer van het debat en hij stelde datĀ strengere handhaving een optie zou kunnen zijn. Daarop stelde D66-raadslid Pablo Meegdes vast dat de aanpak op dit moment niet zo veel voorstelt. Uit de antwoorden op eerdere schriftelijke vragen blijkt dat er in de afgelopen twee jaar slechts acht boetes zijn uitgedeeld.

Opvoeding

De kleine pakkans ziet wethouder Nederstigt niet zo gauw veranderen. Je kunt niet bij alle brengparkjes een opzichter neerzetten en adresgegevens zijn zelden te vinden in afval.

De meeste fracties stelden vast dat het een mentaliteitskwestie is die allicht valt op te lossen door kinderen anders op te voeden.

Reacties