Volgdienst politie Haarlemmermeer

Foto: politie

Politie Haarlemmermeer organiseerde een volgdienst op 23 en 24 februari. Via Facebook werden belangstellenden op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen tussen vrijdagmiddag 15 uur en zaterdagochtend 6 uur.

De volgdienst startte met een briefing voor de hulpdiensten, waarna de voertuigcheck werd gedaan en de dienst begon. De meldingen waren heel gevarieerd, van per ongeluk ontdekte hennepplantage tot aan een woninginbraak. Spectaculaire filmpjes van het rijden naar spoedmeldingen werden afgewisseld met berichten over onder meer hulp bij een aanrijding, assistentie bij een pechgeval en de aanhouding van een dronken bestuurder.

Vervolg volgdienst

Tussendoor werd er aandacht gegeven aan het Operationeel Centrum (OC) in Haarlem. Daar komen de 112 meldingen van politie, brandweer en ambulance aan. Tijdens de volgdienst waren er vier medewerkers die 17 noodhulpauto’s aanstuurden.

De volgdienst gaf een interessant beeld van een avond- en nachtdienst en in het laatste bericht gaf de politie Haarlemmermeer aan dat er zeker een herhaling volgt van het Facebook evenement.

Reacties

0