Groot alarm voor vlucht KLM98R

Om even over elfen woensdagmorgen 15 november meldde de piloot van vlucht KLM98R dat er een probleem was met linker landingsgestel.

Volgens de signalering in de cabine was dit namelijk niet uitgeklapt. Hierdoor waren de piloten genoodzaakt de landing, die al was ingezet richting Polderbaan, af te breken en een doorstart te maken.

Landing opnieuw afgebroken

Na een vlucht boven de Noordzee werd besloten richting de Buitenveldertbaan te vliegen en daar wederom proberen te landen.¬†Ondertussen werd op Schiphol een zogenaamd ‘vooralarm klein’ afgekondigd. De luchthavenbrandweer rukte daarop uit naar de uitgangsstelling om daar te wachten op wat komen zou. Terwijl het toestel aan vloog voor de landing, bleek dat het linker landingswiel niet naar buiten was gekomen. Opnieuw werd de landing afgebroken.

Noodsignaal

Eenmaal boven het Markermeer gaf de piloot het internationale noodsignaal PAN PAN !!! Toen werd het echt spannend en werd ondertussen op Schiphol het ‘vooralarm GROOT Grip1’ afgekondigd. Crashtenders, ambulances en trauma team begaven zich naar de uitgangstelling in afwachting van het toestel.¬†Om kwart voor twaalf kwam er een eind aan alle spanning en zette de bemanning het toestel veilig aan de grond waarna een inspectie volgde.

Deze foto is een screenshot van de site Flightradar en geeft, komende vanaf de Noordzee, de vlucht van de KLM98R, grotendeels aan. (Bron tekst en beeld: 112Meerlanden/Ron Swart)

Reacties