Serafino String Trio zaterdag 4 november in Museum Cruquius

Foto:

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello.

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. Op vele Nederlandse en buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen. Het trio is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernardini, een Santo Serafin uit 1750.

Lyrisch

De vaderlandse media zijn lyrisch over het trio. Zo wordt gesproken over ‘top musici. Homogeniteit in samenklank en vol overtuiging’, ‘Stuwend, expressief werkten zij zich vakkundig door de partituur’ en ‘Liefde voor de muziek, vanuit je ziel spelen, geen kapsones, warmte, spelen met kleur, bescheiden, beheerst, eerlijk, niet imponeren, maar behagen; heerlijk.”

Het trio speelt 4 november van Friedrich Wilhelm Rust – Strijktrio in F kl. en van Beethoven Strijktrio in G gr. op. 9 no. 1 en Strijktrio in C kl. op. 9 no. 3.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa van schouwburg de Meerse 023 5563707. De toegangsprijs voor alle concerten is € 22,50 (incl. pauzeconsumptie).

Reacties

0