Lichtjesavond betrekt dood bij leven

Donderdag 2 november vinden zowel in Hoofddorp als in Zwanenburg bijeenkomsten plaats ter gelegenheid van Allerzielen. Deze avond is Lichtjesavond gedoopt.

Op De Iepenhof is iedereen welkom, ongeacht geloofsovertuiging, om een kaarsje te branden en stil te staan bij overleden dierbaren. Wethouder Marjolein Steffens – Van de Water is aanwezig op begraafplaats Houtrak en Polanen in Zwanenburg.

Zwanenburg

Namens het gemeentebestuur spreekt wethouder Marjolein Steffens-van de Water een dankwoord uit na de toespraak van de predikant van Halfweg Gert van de Meeberg. De wethouder luidt de klok, waarop iedereen de paden van de begraafplaats mag betreden. Het is de bedoeling dat iedereen die daar behoefte aan heeft op eigen wijze een overledene kan herdenken.

Aanvang   19.00 uur, ontvangst 18.45 uur, Aula begraafplaats Houtrak en Polanen, Kerkhoflaan 91, Zwanenburg

Hoofddorp

Begraafplaats de Iepenhof aan de Hoofdweg, naast de Jopenkerk in Hoofddorp,is 2 november met fakkels en kaarsen sfeervol verlicht. Verspreid over de begraafplaats zorgt Singing Unlimited, een koor uit Nieuw-Vennep, voor zang. Ook worden troostrijke woorden in de vorm van gedichten voorgedragen. Verdriet mag er zijn. Het hoeft niet te worden weggestopt. Verder is de avond sober. Wie wil, kan aansluiten bij een wandeling naar molen De Eersteling en terug naar de begraafplaats. De wieken van de molen staan in de rouwstand: de meest lage wiek rechts van het midden is vastgemaakt.

Kaarsje opsteken

Een kaars aansteken voor een overleden dierbare is voor steeds meer mensen een waardevol gebruik. Omroep KRO-NCRV nodigt haar leden uit om naar De Iepenhof te komen voor een speciale bijeenkomst. Zij kunnen het KRO-NCRV programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ via een scherm volgen bij uitvaartonderneming Dunweg, naast De Iepenhof.

Lichtjesavond in Hoofddorp begint om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Achter de begraafplaats is parkeerruimte.

Reacties

article
83314
Donderdag 2 november vinden zowel in Hoofddorp als in Zwanenburg bijeenkomsten plaats ter gelegenheid van
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/83314/lichtjesavond-betrekt-dood-leven/
2017-10-24T16:18:18+02:00
2 november, Allerzielen, Houtrak en Polanen, Iepenhof Hoofddorp, lichtjkesavond, wethouder Steffens-Van de Water
Halfweg/Zwanenburg, Headlines, Hoofddorp