Wethouder wil professionelere lokale omroep

Redactie Meerradio
Foto:

De lokale omroep van Haarlemmermeer, Meerradio, moet professionaliseren. VVD-wethouder Reneman van Cultuur heeft dat gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA.

Reneman vindt professionalisering nodig om de rol van de omroep bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven. Hij is in gesprek met de lokale omroep. ,,Meerradio wil zelf ook professionaliseren. Er komt nu een weekblad bij in Haarlemmermeer, dank hemel. Maar de lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van Meerradio vergroten”, aldus Reneman in zijn reactie.

Medialandschap

Reneman verwijst naar Nieuwsblad Haarlemmermeer, dat deze maand opnieuw gaat verschijnen. De krant wordt uitgegeven door Rodi Media in samenwerking met Westerpost, dat in het noorden van Haarlemmermeer al kranten heeft. Buijze pers stopte eind vorig jaar met een huis-aan-huisblad, dat dezelfde naam droeg.

Nieuwe lokale nieuwssite

Het medialandschap in Haarlemmermeer wordt gevormd door een aantal huis aan huiskranten, dagblad Haarlems Dagblad en de lokale omroep Meerradio. Daarnaast is er nog Haarlemmermeer News, een digitale uitgave. Sinds april van dit jaar is haarlemmermeer.nieuws.nl online. De nieuwssite wordt door een eigen onafhankelijke professionele redactie gevuld, waarbij ook nationaal nieuws wordt gepubliceerd. De nieuwssite is recent mediapartner van Meerradio geworden.

Wethouder Reneman zegt de professionalisering van Meerradio breed aan te willen pakken. ,,Nieuwe media zijn een noodzakelijk onderdeel van het pakket waarover we met Meerradio in gesprek zijn.’’

'

Reacties

article
82330
De lokale omroep van Haarlemmermeer, Meerradio, moet professionaliseren. VVD-wethouder Reneman van Cultuur heeft dat gezegd
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/82330/wethouder-wil-professionelere-lokale-omroep/
2017-09-11T07:51:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/09/10205458/JONGERENREDACTIE_cright-e1505069712796.jpg
Derk Reneman, lokale omroep, mediapartner, nieuwssite, PvdA
Headlines, Politiek