Open Dag bij biologische zorgboerderij De Landyn

Werk in de biologische kas
Werk in de biologische kas
Foto: delandyn

Zaterdag 9 september houdt biologische zorgboerderij De Landyn aan de Spieringweg 1228 in Zwaanshoek open huis. Tussen 12.00 en 16.00 uur wordt uitleg gegeven over de biologische wijze van telen, de activiteiten van de zorgboerderij, de mogelijkheden van verhuur en andere activiteiten. Het programma is ingericht op ruiken, proeven en doen.

Tijdens rondleidingen kunnen bezoekers kennis maken met het werk van een imker, het maken van quilts, uitleg over gezonde voedingssupplementen, is er een wijnproeverij en een expositie van schilderijen. Voor kinderen is er een kleine workshop wol vilten en wordt getoond wat allemaal met de wol van de schapen wordt gedaan. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan een puzzeltocht en ritjes maken over het land in een kar achter de gerestaureerde antieke tractor.

Activiteiten

Naast de tuinderij met kas, permacultuur-tuin en kruidentuin, beschikt De Landyn over een boerderijwinkel. Door het jaar heen verzorgen boer Pieter-Jan en boerin Corry onder meer boerderij-educatie, cursussen biologisch tuinieren, workshop boeren-high tea en activiteiten voor kinderen, waaronder een workshop wol vilten. Boven in de schuur is een huiskamer, met keuken, voor activiteiten en verhuur beschikbaar.

Verkoop

De boerderijwinkel is tijdens de Open Dag gewoon open. In de winkel worden groenten van eigen teelt, eieren, fruit, honing, streekproducten – waaronder kaas en champignons – en een groot assortiment aan biologische voedingswaren, naast sappen en wijn, verkocht.

Wie met de auto komt, kan parkeren op het speciale terrein ter hoogte van Spieringweg 1192. Dit is ongeveer 5 minuten lopen van het bedrijf. De route wordt met borden aangegeven. Meer informatie is te vinden op http://www.delandyn.nl

 

Cookieinstellingen