Vuurdoop op Mysteryland is Cynthia Chua goed bevallen

Cynthia aan het werk in Casa Bacardi op Mysteryland
Cynthia aan het werk in Casa Bacardi op Mysteryland
Foto: Arthur van Diest

Zondag 27 augustus stond de Hoofddorpse Cynthia Chua – artiestennaam XTCYN – voor het eerst op het podium van een megafestival. En dat nog wel in haar achtertuin, op het voormalige Floriadeterrein waar Mysteryland 2017 werd gehouden.

Het beviel prima, laat de 21 jarige multi-talent desgevraagd weten. “Ik hoorde van heel veel mensen om me heen, dat zowel de organisatie als het publiek enthousiast waren en de act vernieuwend vonden. Ze vertelden dat ze nog nooit een DJ hadden gezien die zelf alle instrumenten bespeelt tijdens de set. Mysteryland official, heeft zelfs een fragment op hun instagram storyline gezet.”

Uur langer

Cynthia viel sowieso in de prijzen, vertelt ze: “ID&T vroeg last minute of ik een uur eerder wilde beginnen, waardoor mijn totale set niet van 1 tot 2, maar van 12 tot 2 uur was. Ik was vereerd dat ik langer mocht spelen.” Tegelijkertijd was het natuurlijk best een uitdaging omdat haar live muziek plots twee keer zo lang moest,. “En ik moest ineens met een compleet lege tent beginnen, omdat de poortjes van het terrein ook pas om 12 uur open gingen. Er was nog niemand op het terrein.” Ze deed haar best om mensen te laten dansen en dat lukte. “De stagemanager vertelde me achteraf dat de tent waarin ik speelde echt goed gevuld was, zowel ten opzichte van de andere optredens op zaterdag als op zondag. Missie geslaagd.”

Meeluisteren

Een moment sprong er voor Cynthia uit. “Ik vind het altijd gaaf om het publiek een goede tijd te laten hebben, maar ik voelde me als muziekonderwijzer van de KSH extra trots toen ik hoorde dat ouders van mijn leerlingen waren komen dansen.” De kinderen zelf zijn helaas te jong om het festival te bezoeken, maar er werd live meegeluisterd via de telefoon. “Dancemuziek wordt een van de belangrijkste exportproducten van Nederland. Ik ben trots dat ik mijn leerlingen kan inspireren en kan laten leren van mijn ervaringen in de reis op de weg naar de top.”

Cookieinstellingen