Raad debatteert over kinderen in armoede

Foto: glhrlmeer

De gemeenteraad debatteert donderdag 20 juli over de vraag hoe kinderen die in de polder in armoede moeten leven, het beste kunnen worden geholpen.

De raad besloot tot een debat volgend op een motie van de fractie van HAP, waarin de lokale politiek partij voorstelde in Haarlemmermeer een zogeheten armoederegisseur aan te stellen. Zo’n regisseur is een idee van de Sociaal Economische Raad (SER). HAP wil dit initiatief graag overnemen, omdat ook in deze gemeente het aantal kinderen dat in armoede moet leven groeit.

Twijfels

Toen bleek dat veel partijen willen debatteren over dit onderwerp, trok HAP-raadslid Chris Groothand de motie in. Het initiatief voor een aparte sessie kwam van Forza!-raadslid Michel van Dijk, die het onderwerp bij voorkeur breder wilde trekken. GroenLinks sloot zich daarbij aan. Bij dat debat wordt ook de mogelijkheid van een armoederegisseur betrokken. Overigens was er geen raadsbrede steun voor het idee van de aanstelling van zo’n armoederegisseur. Sommige partijen vinden dat er al veel gebeurt op het gebied van armoedebestrijding. Onder anderen D66 drong in dit verband aan op een nog intensievere samenwerking tussen de ketenpartners, zoals scholen, MeerWaarde en de gemeente.

Voorschot

Wethouder Ap Reinders van Sociale Zaken (HAP) nam alvast een voorschot op de komende discussie door met allerlei opties te komen. Hij zei ook dat het college nog voor de zomer met een plan komt om de armoede onder kinderen te bestrijden. Dat plan zou een goede aanleiding zijn voor een politieke discussie.

Cookieinstellingen