Opnieuw Nieuwe Pioniers-verdubbelaar voor Biosoepi

Wethouder John Nederstigt reikte de Nieuwe Pioniers-verdubbelaar uit
Wethouder John Nederstigt reikte de Nieuwe Pioniers-verdubbelaar uit
Foto: gemeente Haarlemmermeer

Biosoepi stond dit jaar opnieuw tijdens het Groene Loper festival in de belangstelling.

De medewerkers kregen van wethouder John Nederstigt een cheque ter waarde van € 2.500 als verdubbelaar voor hun crowdfundingactie via Nieuwe Pioniers. Hij prees hun mooie idee en harde werk en benadrukte de grote betrokkenheid van het publiek die zij hiermee hebben verworven.

Foodtrailer

Met het geld van de crowdfundingactie willen zij een volledig uitgeruste foodtrailer kopen: met de zogeheten BioExpress willen zij op markten, evenementen en bedrijvenlocaties hun dagverse producten verkopen. En ze kunnen meteen aan de slag: omringd door de talenten van Biosoepi knipte wethouder John Nederstigt het lint door waarmee een Renault Kangoo – beschikbaar gesteld door Renault – in gebruik werd genomen.

Talenten

BioSoepi is opgericht door Stichting Philia met het Oranje Fonds en Zorg en Zekerheid. Talenten met een beperking werken hier in de voorbereiding, keuken en bediening. BioSoepi slaat een brug tussen buurtbewoners en de talenten. Op het Groene Loper Festival van afgelopen zondag crowdfunden de talenten van Biosoepi het laatste stukje bij elkaar. Vorig jaar ontving Biosoepi op ditzelfde festival de eerste Nieuwe Pioniers-verdubbelaar.

Nieuwe Pioniers

Het digitale platform Nieuwe Pioniers is vorig jaar opgericht door de gemeente Haarlemmermeer, Sportservice Haarlemmermeer en Maatvast. Deze website biedt inwoners van Haarlemmermeer met goede ideeën een platform om hun project bekend te maken en daarvoor geld in te zamelen. Crowdfunding is een manier om een project te financieren waarbij veel mensen samen een project mogelijk maken door een bedrag hierin te investeren. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen