Haarlemmermeer Waterproof op toernee

Zaterdag 3 juni is de campagne ‘Haarlemmermeer Waterproof’ aanwezig in tuincentrum Suidgeest met informatie, leuke aanbiedingen en een winactie. Een week later, zaterdag 10 juni, wordt tuincentrum Intratuin bezocht om onder andere samen met Groei & Bloei aandacht te besteden aan de actie ‘Tegel eruit, plantje erin’

Moestuinbak

Een leuke en eenvoudige manier om je tuin te vergroenen is het plaatsen van een zogenaamde ‘makkelijke moestuin’. De moestuinbak is 1 vierkante meter, dus je kunt hem overal kwijt. En wie hem op poten zet, hoeft niet eens te bukken. Door tegels te vervangen voor de moestuinbak wordt voorkomen dat zomaar zo’n 850 liter per jaar water onnodig in het riool verdwijnt.

Tegel eruit

Zaterdag 10 juni, tijdens de Nationale Tuinweek, organiseert de afdeling Haarlemmermeer van tuinvereniging Groei & Bloei – partner van Haarlemmermeer Waterproof – in samenwerking met tuincentrum Intratuin Cruquius voor de derde keer de actie ‘Tegel eruit, plantje erin’. Iedereen die op zaterdag 10 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een tegel uit eigen tuin inlevert bij een Intratuinvestiging ontvangt twee gratis kruidenplanten.

Sponswerking

Haarlemmermeer Waterproof heeft als doel Haarlemmermeer bestand te maken tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én het gratis regenwater beter te benutten. Hierbij is het belangrijk verstening van tuinen terug te dringen en zo bij te dragen aan de sponswerking van Haarlemmermeer.

Kijk voor tips, informatie en meer activiteiten op: http://www.haarlemmermeerwaterproof.nl.

Cookieinstellingen