NOVA College bekroont studentes met titel en prijs

Haarlem - Prijsuitreiking Nova College Uitblinker en Bart Bongers 2017 aan de Buitenrustlaan in Haarlem.
Haarlem - Prijsuitreiking Nova College Uitblinker en Bart Bongers 2017 aan de Buitenrustlaan in Haarlem.
Foto:

Merna Elgohary is, vanwege haar ondernemende geest uitgeroepen tot Nova Uitblinker 2017. Laura de Peuter won de Bart Bongers Prijs als beloning voor haar prestaties en inspanning nadat ze eerder tijdelijk moest stoppen met haar opleiding.

De prijzen werden uitgereikt dinsdagmiddag 30 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Nova College aan de Buitenrustlaan in aanweizgheid van de genomineerden voor beide prijzen en hun familie, docenten en managers. “De genomineerden vertegenwoordigen een breed scala van opleidingen”, aldus Ed van den Berg, lid College van Bestuur en juryvoorzitter, in een korte speech. “Ik ben er trots op dat zoveel van onze studenten excelleren hier op school. Ze hebben allemaal laten zien dat ze zich enorm hebben ontwikkeld en doen daar ook iets extra’s voor. Ik wil alle kandidaten dan ook van harte feliciteren met hun nominatie.”

Mensen vrolijker op kantoor

Het is de droom van Merna Elgohary (19 jaar uit Amsterdam), tweedejaars Junior accountmanager IVS, om kantoren te bouwen over de hele wereld met een speciaal soort ramen, waardoor het lijkt alsof ook op een regenachtige dag de zon naar binnen schijnt. Met dit concept zijn mensen vrolijker op het werk. Jurylid Annemiek Spee van Rabobank Haarlem overhandigde Merna namens de Rabobank Haarlem e.o. een iPad. Merna is de Novakandidaat voor de komende verkiezing van de landelijke uitblinker, georganiseerd door de MBO Raad.

Bart Bongers Prijs

De Bart Bongers Prijswinnaar Laura de Peuter (20 jaar uit Haarlem) is derdejaars Sociaal werker op het Nova College in Hoofddorp. De prijs is vernoemd naar de in 2010 vertrokken voorzitter van het college van bestuur. Uit het juryrapport: “Laura is tijdelijk met haar opleiding gestopt vanwege persoonlijke omstandigheden. Ze heeft hard gewerkt om deze te boven te komen en uiteindelijk is ze weer teruggekeerd naar de opleiding en het werkveld waar haar hart ligt: Sociaal werker.” Laura wint een sculptuur en een bedrag van 500 euro, dat zij kan besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Foto: Merna Elgohary (links) is de nieuwe Nova Uitblinker en Laura de Peuter won de Bart Bongers prijs (Foto: Michel van Bergen)

Cookieinstellingen