Sloop A9 op zijn vroegst in zomer

Aan de sloop van de oude A9 die dwars door Badhoevedorp liep, zal zeker niet voor de zomer al worden begonnen.

De planning hangt samen met de vraag naar grondstoffen. Het zand wordt bijvoorbeeld weer bij andere bouwprojecten gebruikt. Een deel van het asfalt wordt direct hergebruikt in het project door het te vermengen met 30 procent nieuw asfalt. De sloop van de A9 wordt uiterlijk februari 2019 afgerond.

Beperkte geluidshinder

Ondertussen worden wel al kleinere sloopwerkzaamheden verricht, zoals het demonteren van hectometerpaaltjes, geleiderails, verkeersborden en dergelijke. Dit werk kan overigens een tikkend geluid geven. Verder wordt de toplaag van de gesloten rijbaan gefreesd. De freesmachines die gebruikt worden maken volgens Rijskwaterstaat weinig geluid. De werkzaamheden vinden overdag plaats.

Inloopspreekuren

Rijkswaterstaat informeert de omwonenden ruim voordat de werkzaamheden beginnen. Een overzicht van de veelgestelde vragen over de sloop zijn terug te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daarnaast is er iedere twee weken op woensdagochtend een inloopspreekuur voor bewoners die vragen of zorgen hebben over de sloop van de oude A9. De koffie staat tussen 09.30 en 10.30 uur klaar in het dorpshuis aan de Snelliuslaan. De omgevingsmanager van de gemeente is aanwezig en ook medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie CBB aanwezig. De eerstvolgende spreekuren zijn op 24 mei, 7 juni en 21 juni.

Bouwkundige opnames

Rijkswaterstaat en de aannemer gaan ervan uit dat er geen schade wordt veroorzaakt door de sloop van de A9. Uit voorzorg worden er bouwkundige opnames gemaakt van de panden die het dichtst op het te slopen A9 traject staan. Het gaat om een onafhankelijke inventarisatie door Top Expertise BV van de staat van deze woningen. De desbetreffende bewoners hebben hiervan bericht ontvangen. Naast het tweewekelijkse inloopspreekuur organiseert Rijkswaterstaat in juni een bijeenkomst over de sloop. De datum is nog niet bekend.

Schadeclaims

Wie meent door de werkzaamheden schade aan zijn bezit te hebben opgelopen, bijvoorbeeld verzakking van de tuin of schade aan de woning, kan hierover contact opnemen met Rijkswaterstaat via 0800-8002 of door te mailen.

Cookieinstellingen