Fietsers veilig onder N201 door

Donderdag 11 mei openen wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman tevens lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam en Elisabeth Post, gedeputeerde provincie Noord-Holland de fietstunnels onder de N201.

In oktober 2016 is gestart met de realisatie van de fietstunnels onder de N201. Eén aan de westzijde van Hoofddorp bij de brandweerkazerne en één aan de oostzijde bij het Crowne Plaza Hotel. Hierdoor kunnen fietsers veiliger en sneller hun weg vervolgen en stroomt het verkeer op de N201 beter door.

De aanleg van de fietstunnels is de eerste stap in de realisatie van een snelfietsroute. De snelfietsroute Hoofddorp-Schiphol-Aalsmeer-Uithoorn ligt in een gebied met veel bedrijvigheid en verkeer. Veel partijen zijn nauw betrokken: de gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Provincie Noord Holland en Schiphol. Ook het Rijk heeft het belang van deze route ingezien en heeft 1,43 miljoen beschikbaar gesteld. De route kan een grote bijdrage gaan leveren aan de bereikbaarheid van diverse woon- en werkgebieden zoals Schiphol, Beukenhorst en de bloemenveiling Flora Holland. Met de sterke opkomst van de elektrische fiets zijn afstanden tot tien kilometer ook steeds sneller en makkelijker te fietsen. In de gehele regio werken we aan dit soort routes om uiteindelijk een compleet netwerk te hebben waarbij al deze fietsroutes aan elkaar worden geknoopt. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen