Vrijmarkten en kinderspelen in de polder

Foto: OV Maxima Hoofddorp

 

Speelgoed, kleding, boeken: wie z’n oude spulletjes kwijt wil of wie op zoek is naar unieke koopjes, kan weer terecht op de vrijmarkt in Hoofddorp-Centrum. Gewoon genieten van de sfeer en de gezelligheid kan natuurlijk ook. Het winkelcentrum is op Koningsdag open. Niet alle winkels zijn open, dus wie zeker wil zijn of hij in een bepaalde winkel terecht kan, kan het beste even de website van de winkel bekijken. Op het Dik Tromplein is een braderie. Vrijmarkt van 07.00-17.00 uur.

Wijkraad Getsewoud organiseert een vrijmarkt in Zomerpark – Vivaldipark in Nieuw-Vennep. Er is een kleedjesmarkt, gezellige muziek en oudhollandse spellen. Deelname is gratis.

Oranje Vereniging Beatrix organiseert in het centrum van Nieuw-Vennep een vrijmarkt van ongeveer honderd kramen en diverse demonstraties van oude ambachten en ringsteken.De vrijmarkt is op de Venneperweg ter hoogte van brasserie Sylvia’s Leeuwtje tot aan de brug. En rondom de parkeerplaats van de Rustende Jager.

Oranjecomité De Kaag organiseert een optocht van kinderen met versierde voertuigen, begeleid door familieleden, onderwijskrachten en comitéleden. De optocht wordt voorafgegaan door muziekvereniging Door Gunst Verkregen. De start is op de Kaag bij Hotel Orion en het eindigt bij De Ontmoeting Buitenkaag.

In Badhoevedorp aan de Nieuwe Meerdijk is ‘live’ muziek met een buitenbar, een eetkraam en springkussens. In Weteringbrug is het feest voor jong en oud op plein voor dorpshuis De Kern.

In Lisserbroek is er in en om de Meerkoet een kinderkermis. Er is live-muziek op het plein en er zullen koningsactiviteiten plaatsvinden; met onder andere een frikandellen-eetwedstrijd, eieren gooien, spijkerbroek hangen en een kussengevecht. Tegen 16.00 uur zal het college van burgermeester en wethouders op bezoek komen. Voor alle activiteiten in Lisserbroek bekijk de Facebookpagina: Koningsdag Lisserbroek 2017.

Leden van het college van burgemeester en wethouders en raadsleden toeren de gehele dag door de polder om her en der met hun aanwezigheid – en soms actief – de oranje feestelijkheden luister bij te zetten. Zo wordt om half 10 in Winkelcentrum Floriande de vlag gehesen, waarna ze een rondje lopen over de kleedjesmarkt voor kinderen.Om kwart over 10 geeft de burgemeester het startschot (met confettikanon) voor de kinderrondrit met versierde fietsen door het dorp. Hierna wil de organisatie het college kennis laten maken met het bruisende verenigingsleven in het dorp, door de overhandiging van het 1e exemplaar van de “feestkrant 2017” aan de burgemeester. Dit jaar werken namelijk alle verenigingen in het dorp samen om het, vorig jaar failliet gegane, dorpsfeest nieuw leven in te blazen.

Aansluitend gaat de reis naar Nieuw-Vennep, Abbenes, Weteringbrug, Buitenkaag en  Lisserbroek. Het volledige programma staat op de website van de gemeente Haarlemmermeer. (bron: Informeer)

 

 

Cookieinstellingen