Maatregelen Rabobank Schiphol vanwege plofkraken

De bank meldt, dat de geldautomaat in Vijfhuizen en de geld- en sealbagautomaat in Uithoorn (Winkelcentrum Zijdelwaard) als gevolg van recent gepleegde plofkraken tot nader overleg buiten gebruik zijn. “We zijn actief in gesprek met winkeliers voor een passend alternatief dat voorziet in de behoefte om contant geld te pinnen”, zo laat de bank haar klanten per mail weten. “Voor de overige locaties geldt dat er zichtbare maar ook onzichtbare extra beveiliging wordt aangebracht of ingezet. Verder werken we in Aalsmeer hard aan een 24 uurs locatie op het Praamplein.” Het zit daar technisch overigens niet mee. In Aalsmeer kunnen klanten tijdens kantooruren terecht bij de geldautomaat op het kantoor in de Zijdstraat.

De recente plofkraken brachten forse schade toe aan de automaten en aan omliggende panden. Voor de bank en voor de gemeenschap zijn dit ingrijpende gebeurtenissen, zo wordt erkend. Plofkraken vinden steeds meer plaats met behulp van zware explosieven. “Naast de schade aan automaten zien we door het gebruik van vaste explosieven de schade aan de omgeving sterk stijgen. De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel. Daarom nemen we nu een aantal maatregelen.”

Rabobank wil ondanks de plofkraken in de gehele regio de mogelijkheid blijven aanbieden om over contant geld te beschikken. Dit betekent dat een groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving operationeel wordt gehouden van zowel de Rabobank als collega-banken.

Cookieinstellingen