Haarlemmerliede & Spaarnwoude wil fuseren met gemeente Haarlemmermeer

HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE De raadsleden van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben vanavond besloten dat zij willen fuseren met de gemeente Haarlemmermeer.

Er waren meerdere opties waaruit gekozen kon worden, maar er werd bijna unaniem gestemd voor Haarlemmermeer. Amsterdam en Velsen bleken uiteindelijk niet de gezochte fusiepartners. 

Update: Reacties van dorpsbewoners uit Haarlemmerliede & Spaarnwoude
De dorpsbewoners reageren gemengd op de keuze voor de fusiepartner. De meeste inwoners van Halfweg zijn blij dat ze nu eindelijk één dorp kunnen zijn met Zwanenburg, dat aan de andere kant van de Ringvaart ligt. “Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk zo ver”, verzucht Peter Vreeswijk. 

Spaarndammer zijn iets minder gelukkig. Spaarndam-Oost had graag één willen worden met Spaarndam-West dat ook aan de andere kant het water ligt in de gemeente Haarlem. Maar Haarlem was in een eerder stadium al afgedankt. 

Lees ook: Haarlemmerliede & Spaarnwoude weigert te fuseren met Haarlem

Outsider Amsterdam was opvallend genoeg ook nog in de running en leek even zelfs een serieuze kandidaat. Vooral de VVD en D66 leken gecharmeerd van de flinke portemonnee die de stad heeft. Maar de meerderheid van de raad is toch huiverig voor uitbreidingsdrift van de Amsterdamse haven. 

Een teleurstelling voor Jan Lagas uit Haarlemmerliede. Hij komt uit Mokkum en wilde wel weer Amsterdammer worden. Hij verloor door het besluit van de gemeenteraad gisteravond een weddenschap…