KLM Boeing op weg terug naar Schiphol vanwege aanslagen in Istanbul

SCHIPHOL Een Boeing 737-800 van KLM die op weg was van Schiphol naar Istanbul is halverwege de vlucht omgedraaid en keert momenteel terug naar Amsterdam. Aanleiding zijn de explosies die vanavond op de luchthaven Istanbul Atatürk hebben plaatsgevonden. Daarbij vielen zeker 28 doden.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De KLM Boeing met vluchtnummer KL1617 vloog nabij de grens tussen Oostenrijk en Hongarije toen het toestel rechtsomkeert maakte. Veel vluchten die op weg naar de Turkse luchthaven moeten ofwel uitwijken of in het luchtruim nabij Istanbul Atatürk Airport cirkelen totdat ze toestemming krijgen om te landen.

Een Airbus A330 van Turkish Airlines, die een uur eerder dan de KLM-Boeing uit Amsterdam vertrok, is uitgeweken naar de luchthaven van de hoofdstad Ankara. Turkish Airlines vliegt vier keer per dag tussen Istanbul Atatürk en Schiphol, KLM heeft twee dagelijkse vluchten.

Reactie KLM
KLM meldt dat er geen afhandelingspersoneel of crew van de luchtvaartmaatschappij tijdens de aanslag op de luchthaven waren en dus ongedeerd zijn. De KL1610 Istanbul-Amsterdam van morgen is geannuleerd.