Kopers appartementengebouw Kensington in Hyde Park ontvangen sleutel

Foto: Aangeleverd

HOOFDDORP – Afgelopen week zijn alle 233 woningen van het eerste blok van de nieuwe Hoofddorpse stadswijk Hyde Park opgeleverd. Het betrof de woningen in het door Barcode Architecten ontworpen complex Kensington.

Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer was bij de oplevering aanwezig. Net als de bewoners had hij uitgekeken naar deze mijlpaal: “Met de oplevering van deze eerste 233 woningen in Hyde Park wordt het woningtekort in onze gemeente weer een stuk kleiner. Ik kijk uit naar de oplevering van alle komende appartementencomplexen en wens de nieuwe bewoners een heel mooie tijd in de gemeente Haarlemmermeer.”

Naast de oplevering van de hoogwaardige en duurzame woningen zijn de afgelopen periode ook algemene ruimtes zoals de lobby’s, bergingen, parkeerplaatsen en de binnentuin, naar ontwerp van Piet Oudolf, opgeleverd. De komende tijd worden de laatste commerciële ruimtes op de begane opgeleverd Daarmee is de afronding van het eerste deelproject binnen Hyde Park een feit, maar er staat in 2024 nog veel meer op de planning.

Oplevering Notting Hill tweede helft 2024
Het tweede appartementengebouw Notting Hill wordt in de tweede helft van het jaar opgeleverd. Het blok bestaat uit 310 luxueuze appartementen met verschillende groottes en met prachtige buitenruimtes. Het gebouw is ontworpen door MVSA Architects en de binnentuin is ontworpen door OKRA landschapsarchitecten. Zij zorgen voor de bijzondere kenmerken van Blok Notting Hill.

Octavia Hill, Camden Town en Knightsbridge in de steigers
Op tal van andere plekken in Hyde Park wordt op dit moment nog flink gebouwd. Aannemer De Vries en Verburg realiseert samen met Hyde Park voor woningcorporatie Ymere 124 sociale huurwoningen in Octavia Hill. Dit gebouw is ontworpen door Studioninedots. Daarnaast bouwt ontwikkelende bouwer Dura Vermeer in opdracht van studentenhuisvester DUWO 563 studentenwoningen in Camden Town. Camden Town bestaat uit vijf gebouwen en is ontworpen door Vakwerk architecten. Tot slot bouwt aannemingsbedrijf Heddes in opdracht van Hyde Park 406 woningen in het complex Knightsbridge. Een door Team V Architectuur ontworpen blok, met luxe appartementen in verschillende groottes en voorzien van een fraaie binnentuin, ontworpen door vooraanstaande landschapsarchitect Piet Oudolf. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar in dit complex. Voor meer informatie: www.hydeparkishere.nl.

Stadspark Hoofddorp ook volop in ontwikkeling
Stadspark Hoofddorp, het groene hart van het stadscentrum en gelegen tussen station Hoofddorp en het stadscentrum van Hoofddorp, is ook volop in ontwikkeling. Het wordt een compleet stadspark waar bewoners en bezoekers van het stadscentrum kunnen recreëren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het voorjaar afgerond, waardoor ook de nieuwe bewoners van Hyde Park heerlijk kunnen gaan genieten van deze prachtige groene omgeving.

Hyde Park is een ontwikkeling van de ontwikkelcombinatie van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Snippe Projecten B.V.

Cookieinstellingen