Beeldenexpositie op Landgoed Kleine Vennep opent zondag 7 mei.

Foto: Piet Dees

NIEUW VENNEP – Het Landgoed Kleine Vennep is het resultaat van een transitie van agrarisch bedrijf naar een evenementenlocatie, waarbij de oorspronkelijke monumentale boerderij de hoofdlocatie en een toegangspoort wordt voor Park 21, het nieuwe recreatieterrein en wateropslaggebied van de Haarlemmermeer.

(bron: Landgoed Kleine Vennep en Galerie de Tuinkamer / foto’s: Piet Dees)

Het landgoed is bijzonder geschikt om ook grote beelden goed tot z’n recht te laten komen. In contact met Galerie de Tuinkamer is het idee ontstaan om samen op het terrein van dit landgoed een beeldentuin in te richten.

Aan de expositie seizoen 2023 doen 8 kunstenaars mee. Er zijn in totaal meer dan 20 beelden te zien gemaakt uit verschillende materialen: Steen, hout, aluminiumcement, wilgentenen, geplastificeerde meubelplaten, keramiek en beelden gemaakt van afgedankte voorwerpen. De expositie wordt geopend op zondag 7 mei as door wethouder Marja Ruigrok. Aansluitend op de opening volgt een demonstratie Artofcarving door Maurice de Meijer.

Het programma voor de opening is als volgt:

  • 10.30 -11.00 uur life muziek door Trio Grande
  • 11.15 opening door de wethouder Marja Ruigrok
  • 11.30 rondwandeling langs de beelden en gelegenheid voor bezoekers om de kunstenaars te ontmoeten; Tevens muziek door Trio Grande
  • Aansluitend demonstratie van Artofcarving door Maurice de Meijer.
  • Na afloop van de opening is er gelegenheid voor een rondleiding door het Finse bos

Alles bij elkaar zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De expositie loopt tot 23 september en is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Het adres is Hoofdweg 1041, 2151 L J , Nieuw Vennep. Met een QR code aan het begin van de expositie krijgen de bezoekers informatie over de kunstenaars, het materiaal en de prijs van de beelden.

Hieronder alvast een kleine beeldimpressie van de beeldenexpositie:

Cookieinstellingen