Robert Kochstraat afgesloten vanaf komende maandag 6 maart afgesloten

Robert Kochstraat
Robert Kochstraat
Foto: Gemeente Haarlemmermeer

BADHOEVEDORP – De komende periode zijn er werkzaamheden bij de Robert Kochstraat. De straat is van maandag 6 maart tot en met vrijdag 24 maart gesloten bij het hofje 1-41. Dit is nodig omdat hier een verhoogd verkeersplateau wordt gemaakt. Hiermee wordt weer een stukje van de Robert Kochstraat ingericht als 30 km/u weg. Door het kruispunt te verhogen, wordt de snelheid geremd.

De Robert Kochstraat is afgesloten bij het hofje met de huisnummers 1 – 41. De Prinsenbuurt  en de woningen tegenover de Prinsenbuurt kan men bereiken via de Oleanderlaan (via Schipholweg of Bloemenbuurt). Het hofje en de woningen aan de kant van de Kamerlingh Onneslaan is bereikbaar  vanaf de kant van de Sloterweg en Pa Verkuijllaan. De woningen aan het hofje zijn bereikbaar via een tijdelijke uitrit. Er komen gele omleidingsborden op straat.

De hele Robert Kochstraat wordt later dit jaar een 30 km/u straat met klinkers
Het oostelijk deel van de Robert Kochstraat is nu nog een 50 km/u straat met asfalt. Na de zomer wordt dit deel hetzelfde ingericht als het nieuwe deel van de Robert Kochstraat. Tijdens deze werkzaamheden is de Robert Kochstraat niet volledig afgesloten. De werkzaamheden starten vanaf de zomer en duren ongeveer 7 maanden.

Wat gaat de gemeente precies doen?

  • Er komen dezelfde klinkers en de straat krijgt dezelfde breedte als het nieuwe deel van de straat.
  • Het vrijliggende fietspad wordt weggehaald. Fietsers rijden voortaan op de rijweg.
  • Op de plek van het fietspad komt gras.
  • Naast het gras wordt de stoep opnieuw bestraat.
  • Ook krijgt de Kamerlingh Onneslaan tot aan de Franklinstraat een iets andere indeling. Aan beide kanten van de straat komen fietsstroken van rood asfalt.

De aansluiting bij de Prinsenpoort werd in de week van 20 februari opgeknapt
Door de werkzaamheden was het een tijd rommelig bij de Prinsenpoort. Hier wordt de aansluiting op de Robert Kochstraat verbeterd. De Prinsenpoort is tijdens de werkzaamheden ongeveer een week dicht. De aansluiting ging vrijdagmiddag 24 februari weer open.

In het voorjaar start de bouw van de woningen op de oude Robert Kochstraat
Op het bouwterrein naast de Robert Kochstraat maakt de aannemer bouwwegen. Deze bouwwegen komen rondom de woningen die ontwikkelaar AM bouwt aan de Robert Kochstraat. Het bouwverkeer voor de woningen rijdt zoveel mogelijk via deze weg. De verwachting is dat de woningen halverwege 2024 klaar zijn.

Wat merken bewoners van de werkzaamheden?
De werkzaamheden maken geluid, onder andere door voertuigen en machines. Ook komt er zand, grond en andere materialen vrij. Dit wordt zo goed mogelijk opgeruimd. Normaal werken de aannemers van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur tot 16:00 uur. Mocht het nodig zijn, dan mogen ze van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur werken. Dit mag volgens de regels van het bouwbesluit.

Cookieinstellingen