Ook in 2024 en 2025 Grand Prix van Zandvoort op Formule 1-kalender

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De Nederlandse Grand Prix in Zandvoort staat ook in 2024 en 2025 op de kalender van de Formule 1. Het contract met het Nederlandse circuit is met twee jaar verlengd. Dat meldde sportief directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers vanmorgen in het Radio 1 Journaal.

In 2021 keerde de Nederlandse Grand Prix na 36 jaar terug op de racekalender. Zowel in 2021 als tijdens de afgelopen editie  jaar wist  Max Verstappen de race op zijn naam te zetten. Het was al bekend dat volgend jaar weer in Zandvoort geracet zou worden. Voor 2024 en 2025 gold een optie, maar was er nog geen zekerheid. Die is ere nu dus wel.

In het Radio 1 Journaal gaf Jan Lammers aan dat de contractverlenging zeker niet eenvoudig was. De organisatie heeft met steeds meer concurrentie te maken van landen met ‘onbeperkte budgetten’, terwijl men het in Zandvoort moet doen op eigen risico en met eigen financiële middelen. Voor de jaren ná 2025 verwacht Lammers dan ook dat het een steeds grotere uitdaging zal worden om de Formule 1 voor langere tijd naar Zandvoort te halen.

Het Formule 1-seizoen van 2023 begint op 5 maart met de Grand Prix van Bahrein. De race op Zandvoort is op 27 augustus.

Cookieinstellingen