CruquiusConcert met Maria Milstein & Mathieu van Bellen in Kunstfort bij Vijfhuizen

Foto: Aangeleverd

VIJFHUIZEN – Vrijdagavond 16 december geeft het vioolduo Milstein van Bellen een concert in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Opnieuw komt de zeer geprezen violiste Maria Milstein, dit keer samen met haar partner Mathieu van Bellen, een concert geven in het sfeervolle Kunstfort.

Onlangs verscheen hun cd met sonates voor twee violen waarop zij werken spelen van Prokofjev, Görecki en Ysaÿe. De cd werd door de pers met groot  enthousiasme ontvangen. In de recensies werden woorden als vuurwerk, fascinerende klankwereld, geladenheid en spanning gebezigd. Beide musici behoren tot de Nederlandse top.

Erik Voermans schreef over deze CD in het Parool: “Het violistenechtpaar Maria Milstein en Mathieu van Bellen, beide behorend tot de absolute Nederlandse top, speelden een album vol met stukken voor twee violen.
Ze beginnen meteen met een meesterwerk: de Sonate van Prokofjev, die maar weer eens blijk geeft van een griezelig klankvoorstellingsvermogen. Hij laat de violen zingen in de langzame delen en houdt een opbeurend motortje gaande in de snelle, terwijl de melodieën speels vlinderen en geen seconde vervelen.”

Vrijdagavond zullen zij de stukken die zij op de cd hebben opgenomen ten gehore brengen.

  • Locatie: Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
  • Aanvang: Vrijdag 16 december 20.15 uur.
  • Zaal open:19.30 uur.
  • Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • Meer informatie op www.CruquiusConcerten.nl.
Cookieinstellingen