Nationale Natuurwerkdagen, start Meerbomencampagne en Klimaatweek

Foto: St MEERgroen

Het Haarlemmermeerse boomweggeefmodel dat door Stichting MEERGroen werd ontwikkeld vanaf 2009  is sinds 2020 de nationale meerbomen.nu actie geworden. Deze actie is bedoeld om (al of niet) verwaarloosde bosgebieden op te knappen en de daarbij  vrijkomende boompjes gratis beschikbaar te maken voor iedereen die zich zorgen maakt over klimaat en biodiversiteit.

Sinds 2020 zijn er al bijna 900.000 boompjes gered en verdeeld in heel Nederland.

Dit jaar breidt de actie zich verder uit:  Door 7 provincies, Prorail en Staatsbosbeer zijn al 2 miljoen boompjes besteld. Het hangt af van het aantal mensen  wat mee gaat doen om boompjes te redden of die boompjes in 1 of 5 jaar geplant kunnen worden. De provincie Noord-Holland wil 140.000 boompjes afnemen. Nergens in Nederland worden zoveel boompjes ‘gered’ als door MEERGroen uit de Haarlemmermeer en buurtgemeentes.MeerBomenNu, Natuurwerkdagen  en

Klimaatweek (31-10 t/m 6-11) ook in Haarlemmermeer,  in Heemstede en Aalsmeer

Boompjes kunnen het best verzameld worden als ze in rust zijn vanaf november.

Daarom is de start van de meerbomen.nu actie in de Klimaatweek (31-10 t/m 6-11), waarin ook de nationale natuurwerkdagen vallen op 4 en 5 november.

Franke van der Laan is niet alleen in die week klimaatburgemeester, maar het gehele jaar. Van 4 november t/m 1 april wil hij elke dag bomen redden, om te planten op een plek waar ze groot kunnen worden. Elke kilo hout legt nl. 2 kilo CO2 vast. Structutele opgave kan via de bomenplanner op meerbomen.nu (klik op: ik doe mee) Elke woensdag gaat er een mail uit van de activiiteiten binnen 25-200 km van het woonadres.  Ook kunnen er terreinen voor beheer aangemeld worden  (oogstlocaties) én kunnen er ongelimiteerd bomen besteld worden.

Meld u aan voor 4 november tot 1 april:  Haarlemmermeer, Heemstede , Aalsmeer

Op zaterdag 4 november is de eerste ‘bomen red-dag’ in het Wandelbos Hoofddorp. Daar redden we duizenden rode bessenstruiken en andere soorten voordat de jaarlijkse bosmaaier ze afhakt.

Opgave kan  via.: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/119.

Op 5 november wordt er gewerkt in het bos van Houtwijkerveld. Opgave: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/120.  Maandag- en Dinsdagmiddagen: Zeilfort Aalsmeer en  in de landgoederen van Heemstede wordt op heel veel andere dagen gewerkt

Voor meer informatie:

[email protected] 06-48226490

Franke van der Laan

Klimaatburgemeester Haarlemmermeer 2021 en 2022

Stichting MEERGroen

Meerbomen.nu

Foto: bomen verzamelen is makkelijk,  leuk en een goede manier om de zorg over klimaat en biodiversiteit handen en voeten te geven.

Cookieinstellingen