Polderbaan vijf dagen buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud

Foto: Wim Meijer Fotografie

SCHIPHOL – Van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.

Hierdoor zijn met name de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan overdag meer in gebruik voor startende en landende vliegtuigen. In de nacht maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan. De Schiphol-Oostbaan wordt deze 5 dagen mogelijk in als tweede landingsbaan ingezet.

Jaarlijks onderhoud
Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Polderbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, eventueel doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Cookieinstellingen