Oud-wethouder van Haarlemmermeer Mieke Booij overleden

Foto: PvcA Haarlemmermeer - FB

Mieke Booij, oud-wethouder van Haarlemmermeer, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Dat maakte burgemeester Marianne Schuurmans bekend op sociale media. Mieke Booij is 62 jaar geworden.

Booij leed al een aantal jaar aan kanker. “Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer is aangeslagen en intens verdrietig. We wensen Bert en (klein) kinderen veel sterkte met hun verlies”, schrijft burgemeester Schuurmans.

PvdA Haarlemmermeer
Sinds 2006 was Booij raadslid voor de PvdA in Haarlemmermeer, tot ze in 2018 wethouder werd. Begin 2021 trad ze onverwachts af.

Ook PvdA Haarlemmermeer reageert op het overlijden van Booij op twitter: “De leegte die Mieke achterlaat, is niet met woorden te vullen. Het verlies is groot. Sterker dan het verlies zijn de vele mooie herinneringen die blijven.”

Gemeenteraad
Ook tijdens de gemeenteraad van gisteravond werd door de burgemeester stilgestaan bij het overlijden van Booij. Schuurmans gaf een ‘beperkte’ speech, omdat Booij erop stond dat er in de gemeenteraad ‘geen speeches, geen poespas’ kwam naar aanleiding van haar overlijden. Ook werd er een minuut stilte gehouden.

De woorden van burgemeester Marianne Schuurmans in de gemeenteraad zijn te beluisteren in de volgende video:

Cookieinstellingen