Update corona-ontwikkelingen regio Kennemerland per 14 mei

Foto: Pixabay/Google maps

In de wekelijkse corona-update van GGD Kennemerland aandacht voor  het vaccinatietraject, de wekelijkse cijfers, opening nieuwe testlocatie, een samenwerking met het IJmuider Zee- en Havenmuseum en het nieuwe beleid rondom het Gele Boekje.

Bijna 150.000 vaccinaties gezet in Kennemerland
GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels bijna 150.000 vaccinaties gezet. Afgelopen week werden in de regio 21.792 vaccinaties gezet. Dat zijn er bijna vijfduizend meer dan de week ervoor. Komende week zal dat aantal nog verder toenemen en worden meer dan 27.000 prikken gezet.

De uitnodigingen voor mensen die volgens hun huisarts tot een medische risicogroep behoren zijn de afgelopen weken in fases verstuurd. Tot de medische risicogroepen behoren mensen die jaarlijks een oproep voor de griepprik krijgen. Het gaat in Nederland om ongeveer 1,5 miljoen personen uit de geboortejaren 1961 tot en met 2003. Na ontvangst van de uitnodiging kunnen zij een afspraak maken bij de GGD. Zij krijgen dan een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De laatste uitnodigingen vallen aanstaande zaterdag op de mat.  Daarna wordt verder gegaan met de groep zonder medische indicatie van oud naar jong.

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).

Wekelijkse cijfers

  • Deze week (6 t/m 12 mei) waren er in Kennemerland 1257 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 36 meer dan afgelopen week, terwijl het aantal tests is afgenomen.
  • Deze week (6 t/m 12 mei) zijn er 11.058 COVID-19 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 1799 minder dan vorige week.
  • Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten.

Extra testlocatie Haarlem opent maandag
Op maandag 17 mei opent GGD Kennemerland een mobiele testlocatie in Haarlem. Inwoners kunnen vanaf dan ook getest worden bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan het Jos Cuypersplein. Uniek aan deze testlocatie is dat er ook zonder afspraak getest kan worden. Lees hier het hele bericht.

Het is mogelijk om op maandag langs te komen voor een artikel en medewerkers van GGD Kennemerland te spreken. Neem hiervoor vooral contact op.

Stukken IJmuider Zee- en Havenmuseum te zien in vaccinatielocatie
GGD Kennemerland en het IJmuider Zee- en Havenmuseum zijn een samenwerking gestart. Een aantal stukken uit het museum, dat vanwege de corona maatregelen niet open is, is vanaf nu te zien in de vaccinatielocatie aan de Dokweg te IJmuiden. Het gaat om een serie foto’s die de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en Loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden tonen. De foto’s hangen bij binnenkomst aan beide wanden.

Beleidslijn Gele Boekje
In samenwerking met het ministerie van VWS heeft GGD GHOR Nederland een nieuwe beleidslijn opgesteld als het gaat om het registeren van een vaccinatie in het gele boekje. Dit betekent dat alle GGD’en vanaf nu hetzelfde omgaan met deze verzoeken.

Inwoners nemen soms hun Gele Boekje mee en vragen of hun COVID19-vaccinatie daarin gezet kan worden. Dat is heel begrijpelijk. Wanneer mensen over het Gele Boekje beschikken, kan de vaccinatiebrief met hierop de registratiekaart coronavaccinatie in het gele vaccinatieboekje ingevoegd of bewaard worden. GGD Kennemerland (en alle andere GGD’en) plaatsen geen aanvullende aantekening in de vorm van een stempel of handtekening als registratie in het Gele Boekje in het kader van efficiency, zeker gezien de verder opschaling naar 2 miljoen vaccinaties per week.

Reacties

Cookieinstellingen