Gedupeerde van diefstal zet camerabeelden online

Screenshot van de camerabeelden die op NHnieuws.nl te zien zijn
Screenshot van de camerabeelden die op NHnieuws.nl te zien zijn
Foto:

Meubelmaker Coen Stokman uit Hoofddorp is voor duizenden euro’s gedupeerd nadat vorige week voor duizenden euro’s aan gereedschap uit zijn bestelbus is gestolen.

De bus stond afgesloten voor zijn woonhuis geparkeerd, maar dat weerhield de dief er niet van hem vrijwel leeg te roven. De politie kon niets doen, vertelt hij aan NH Nieuws. Daarom heeft hij nu zelf bewakingsbeelden online heeft gezet.

Tweede keer

 

Het is de tweede keer in ruim twee jaar dat Coen bestolen wordt van zijn gereedschap. “In 2015 is uit mijn busje voor vijf á zes duizend euro aan materiaal gestolen.” Dat gebeurde toen in Vijfhuizen. De diefstal van vorige week vond plaats aan de Beemsterstraat in Hoofddorp, waar hij sinds kort woont.

Werk ligt stil

“Ik stond de avond ervoor nog een peuk te roken met de buurman en heb nog drie keer gecontroleerd of mijn bus op slot stond”, beschrijft Coen aan NH Nieuws. Toch lukt het iemand om zijn busje open te breken en het gereedschap eruit te jatten. “Er is zo veel gestolen dat mijn werk momenteel even stil ligt. Bovendien was niet al het materiaal van mij, dus dat maakt het extra lastig.”

Typisch loopje

Coen’s buurman heeft een beveiligingscamera aan de gevel. De beelden van die camera zijn direct bekeken. Hierop is een man te zien die, om tien voor vier in de nacht, met wel erg veel interesse rond de bus loopt. Om vervolgens met een grote boog rond de camera te lopen. “Hij heeft een vrij typisch loopje, dus wellicht herkent iemand hem”, hoopt Coen.

Online

De buurman van Coen zette de beelden op Facebook en voegde bovendien aan het bericht toe, dat ze nog duidelijker beelden van de man bezitten. Om de ‘getuige niet in verlegenheid te brengen’, wachten ze alleen nog even met het publiceren van die beelden. (Bron: NHNieuws)

Cookieinstellingen