GroenLinks ageert tegen bomenkap langs N201

Een groot aantal inwoners van Hoofddorp heeft een brief gekregen van de provincie Noord-Holland dat er 450 bomen worden gerooid langs de N201, oftewel de Weg om de Noord.

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks is geschokt door die aankondiging en heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Dat meldt HC Nieuws in haar nieuwsbrief.

Vergunning

De bomen zouden moeten worden gekapt, omdat er te weinig onderhoud is gepleegd. GroenLinks meent dat de gemeente verantwoordelijk is voor het bomenbestand, omdat deze op Haarlemmermeers grondgebied staan. De raadsfractie wil ook weten of er een kapvergunning is aangevraagd door de provincie.

Compensatie

GroenLinks stelt verder dat de verloren bomen hoe dan ook moeten worden gecompenseerd in de gemeente. De fractie is ook benieuwd hoe het staat met een zogenoemde Bomenmonitor die de gemeenteraad al eerder is toegezegd. De partij stelt dat er in de gemeente meer bomen worden weggehaald dan dat er bij komen. Als dat niet klopt, wil GroenLinks dat het college dit met feiten onderbouwt. (Bron: HC Nieuws)

'

Reacties

article
82205
Een groot aantal inwoners van Hoofddorp heeft een brief gekregen van de provincie Noord-Holland dat
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/hoofddorp/82205/groenlinks-ageert-bomenkap-n201/
2017-09-06T10:57:59+02:00
bogenkap, compensatie, Groenlinks, N201, opheldering
Hoofddorp, Politiek