Vieren en herdenken

Donderdag 27 april, Koningsdag, zijn burgemeester Pieter Heiliegers en de wethouders Bob Graal en Raymond van Haeften om 12.30 uur aanwezig bij de aubade op de Westkolk in Spaarndam. Aansluitend reikt de burgemeester de prijzen uit aan de kinderen van de verkleedoptocht.

Om 14.00 uur is de burgemeester bij de Oranjeverenging Prinses Margriet op het Dorpsplein in Haarlemmerliede. Hier reikt hij de prijzen uit voor de mooist versierde fiets. Dit doet hij samen met kinderburgemeester Puck Zomer.

Donderdagavond 4 mei is het ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude om 20.00 uur twee minuten stil om de slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld, waar ook ter wereld, om het leven zijn gekomen, te herdenken. Voor de eerste keer vindt de herdenking plaats op de nieuwe locatie: de hoek Dubbele Buurt / N200 bij de kastanjebomen. Sinds kort staat hier het monument. Burgemeester Pieter Heiliegers is bij deze herdenking aanwezig en houdt zijn jaarlijkse herdenkingstoespraak.

Reacties