Drietal Koninklijk onderscheiden

Foto: Foto: Peter Vreeswijk

Woensdag 26 april 2017 reikte burgemeester Pieter Heiliegers een Koninklijke onderscheiding uit aan Louis Otto en Theo van Lieshout. Ook Rob De Vries ontvangt een lintje, maar op een later moment. Allen werden Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Louis Otto (84) uit Halfweg is op diverse terreinen als vrijwilliger actief. Zo is hij sinds 1978, het allereerste begin, bestuurslid bij de Stichting Vrienden van het Stoomgemaal Halfweg. Op dit moment vervult hij de functie van vicevoorzitter. Daarnaast is hij tussen 1990 en 2011 vrijwilliger geweest binnen de kerk in diverse functies: als President Kerkvoogd van de Hervormde gemeente van Houtrijk en Polanen, lid van de Stuurgroep Samen op Weg en lid van de gebouwen commissie namens de Hervormde gemeente. Hij stond aan de wieg van de Rotary Club Amsterdam – Halfweg en heeft daar verschillende bestuursfuncties uitgevoerd.

Theo van Lieshout (70) uit Spaarndam is tussen 1990 en oktober 2016 in verschillende functies actief geweest bij de IJsclub Nova Zembla. Over een lange periode van bijna 45 jaar was hij actief bij de Stichting Kerkbestuur Spaarndam in verschillende functies. Daarnaast is hij sinds 1989 secretaris en bestuurslid van de afdeling Velsen van de Vereniging tot behoud van Bijenteelt Nederland. Ook zette hij zich als penningmeester acht jaar in voor de Dorpsraad Spaarndam waar hij zich sterk maakte voor het behoud van de Groene Buffer tegen de oprukkende industrie van Amsterdam, de overlast die het vliegverkeer van Schiphol veroorzaakt voor Spaarndammers en het zelfstandig blijven van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Voor de Stichting CRASH, een stichting die zich inzet voor het behoud en gebruik van klassieke voertuigen is de heer Van Lieshout actief in ondersteunende zin.

Rob de Vries (59) uit Spaarndam was op vakantie; hij krijgt de onderscheiding van de op een later moment uitgereikt.

Op de foto van links naar rechts: mevrouw en mijnheer Van Lieshout, burgemeester Pieter Heiliegers, mevrouw en mijnheer Otto.

Cookieinstellingen