Benefietshow Stichting GIG 2020 via livestream: #[email protected]

Foto: stichting GIG Haarlemmermeer

Op 20 december organiseert stichting GIG Haarlemmermeer de dertiende editie van haar jaarlijkse benefietshow. Het succesvolle jongerenproject, dat sinds 2008 een jaarlijks feit is, krijgt dit jaar wel een hele andere invulling vanwege het coronavirus.

GIG 2020 wordt een livestream, #[email protected], die aan alle regels en voorschriften van het RIVM voldoet. #[email protected] wordt uitgezonden op YouTube en www.GIGHaarlemmermeer.nl.

Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis
Net als voorgaande jaren krijgt lokaal, jong, Haarlemmermeers talent een podium en wordt geld ingezameld voor Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis. Er komen bijzondere online acts en er wordt geld opgehaald via donaties, een online veiling en online challenges.

De organisatie van GIG, bestaat uit jongeren die zich belangeloos inzetten. Samen met vaste partners zoals de Gemeente Haarlemmermeer, de Rabobank, het Cultuurgebouw, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) en tientallen lokale ondernemers zorgt GIG er al tijden voor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds geld wordt ingezameld voor de twee goede doelen. De afgelopen jaren was GIG goed voor een opbrengst van meer dan €50.000,-!

Gewijzigde plannen
Voorzitter Nick van Duin: “We keken natuurlijk allemaal uit naar een uitverkochte grote zaal van de Meerse of een volle, levendige kerstmarkt in de passage van het Cultuurgebouw. Maar door het coronavirus hebben we onze plannen over een andere boeg moeten gooien. Elke persconferentie zaten we met spanning voor de buis. Plan A werd plan B, plan B werd plan C en zo zijn we inmiddels het halve alfabet door.

#[email protected]
Met #[email protected] doen we ons best om in deze bizarre tijden alsnog iets moois neer te zetten, want kunst verbindt. We willen heel graag ons steentje bijdragen aan deze twee fantastische goede doelen, die juist onder deze moeilijke omstandigheden betekenisvol zijn en onze steun verdienen. De online acts worden geweldig! We hebben een aantal prachtige bands en een paar bijzondere verrassingen. Zo komen de kinderen van basisscholen Klavertje Vier, De Optimist en Vesterhavet met iets heel bijzonders! Dit allemaal dankzij een team-up van Zangexpress en PierK, o.l.v. Barbara van Houten.”

Dit jaar kan jij ook vanuit huis campagne voeren voor Stichting GIG, middels de hashtag #[email protected] Heb jij een briljant idee voor een leuke actie? Of een talent dat jij met de wereld wil delen? Vraag al je familie, vrienden en kennissen of ze jou willen helpen een kleine bijdrage te storten aan Stichting GIG. Neem vervolgens een video op en post deze op Instagram onder de hashtag #[email protected] De leukste, grappigste en meest creatieve video’s krijgen nog een podium tijdens het evenement zelf!

Meer over Stichting GIG Haarlemmermeer:

Reacties