Dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ in dorpshuis Badhoevdorp

Landverhuizers
Foto: phoenixontour

Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt in het Dorpshuis Badhoevedorp de dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ opgevoerd. Het project is een coproductie van de ensembles Folklor en Phoenix.

Landverhuizers vertelt het verhaal van meer dan een miljoen mensen die zich tussen 1890 en 1930 vanuit Europa elders op de wereld vestigden. Ze gaven alles op en hadden alleen elkaar, de schamele bezittingen die pasten in hun koffers en hun culturele identiteit om zich aan vast te klampen. Iedereen sprak een andere taal, maar had een soortgelijke hoop voor de toekomst en droomde ervan het grote geluk te vinden.

Uniek programma

Marc Bout en Wijnand Karel hebben twee gerenommeerde volksdansensembles samengebracht en een prachtig nieuw thematisch dansprogramma ontwikkeld dat in de volksdanswereld zijn gelijke niet kent. De voorstelling begint met een afscheidsdans op de kade van de Holland-Amerikalijn. Vervolgens wordt zichtbaar hoe Noren, Zigeuners, Ieren, Hongaren of Duitsers via zang en dans hun cultuur levend hielden. Tot slot dansen alle immigranten samen een opwindende Amerikaanse Lindy Hop.

Kaartverkoop

De entreeprijs bedraagt € 5,00 en is inclusief een kopje koffie of thee. De voorstelling begint om 14.00 uur. Kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal vanaf 13.30 uur. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 – 569 8873. Gereserveerde kaarten dienen op de dag van de voorstelling vóór 13.45 uur afgehaald te worden. Dit geldt niet voor bezoekers die met de RegioRijder komen.

Reacties