Scholieren ontwerpen symbool voor ‘Lint’

Foto: Illustratie: gemeente Haarlemmermeer

Alle leerlingen van de groepen 8 van de Burgemeester Amersfoordtschool en de Dr. Plesmanschool in Badhoevedorp mogen een ontwerp maken voor een symbool dat wordt gebruikt in het Lint.

De Plesmanschool en de Amersfoordtschool liggen – van de Badhoevedorpse scholen – het dichtst tegen de oude A9 aan. Het Lint is een nieuwe langzaam verkeer route op de plek van de huidige A9 die de groengebieden van Badhoevedorp verbindt. Waar eerst auto’s reden, kan voortaan gewandeld, gefietst en geskate worden. Het Lint wordt in fases aangelegd, als eerste vanaf park Quatrebras.

Ideeën

Tijdens de uitleg die de leerlingen kregen van projectmanager Hilke de Vries en omgevingsmanager Carlinde Adriaanse kwamen de kinderen meteen met ideeën voor hun symbool en stelden allerlei vragen over de gebiedsontwikkeling. De scholen werken de komende weken elk aan de selectie van de vijf beste ontwerpen; daarna kiest een onafhankelijk kwaliteitsteam uit deze ontwerpen van elke school het mooiste en meest geschikte symbool dat inpasbaar is in het ontwerp van het Lint. Daarna het aan ‘het dorp’ om via social media de stem uit te brengen en de voorkeur uit te spreken voor één van de twee symbolen. We vieren uiteraard het feestje met de winnende school nog net voordat de schoolvakantie start en de groep 8-ers afzwaaien.

Wedstrijd

Het duurt nog wel een tijdje voordat het winnende symbool ook daadwerkelijk overal in Badhoevedorp in het Lint te bewonderen is: in de komende jaren zal per deelproject van de gebiedsontwikkeling een stukje van het Lint mèt symbool worden aangelegd, te beginnen bij de nieuwe wijk Quatrebras.

Cookieinstellingen