Nieuwe C2000 antennemast in Badhoevedorp

In juli 2017 laat het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Badhoevedorp een nieuwe antennemast plaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000.

De nieuw te bouwen antennemast komt op het nieuw in te richten voorzieningengebied aan de Snelliuslaan. De voorbereidende werkzaamheden starten half juni 2017.

Locatie-onderzoek

De antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van hulpverleningsinstanties als politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. De antennemast draagt bij aan snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid van hulpverleners en burgers in nood. De huidige mast aan de Robert Kochlaan moet plaats maken voor woningbouw.

Via nauwkeurig vooronderzoek in de afgelopen maanden is in overleg met de gemeente de locatie vastgesteld voor de nieuwe antennemast. Het onderzoek werd in opdracht van het ministerie uitgevoerd door Politie Meldkamer Diensten Centrum, de beheerder van het C2000 netwerk.

Wettelijk bepaald

C2000 is eigendom van de Staat, de minister van Veiligheid en Justitie is hiervoor verantwoordelijk. Het landelijk netwerk bestaat uit ongeveer 600 vrijstaande antennemasten en daklokaties en zorgt voor communicatie op de plek waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al bij het ‘aanrijden’ naar incidenten, die via het noodnummer 112 zijn gemeld. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het redt levens bij ernstige incidenten. Bij wet is bepaald, dat vanwege het elementaire belang van het C2000 communicatienetwerk voor hulp in nood, voor de bouw van C2000 antennemasten geen omgevingsvergunning vereist is. Wie specifieke vragen heeft over de plaatsing van deze C2000 antennemasten, kan surfen naar www.c2000.nl. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen