Wegwerkzaamheden in Abbenes West

Vanaf 24 juli worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de Langerak, Tonnekamp, Van Tolstraat, De Regtstraat en Nederveldstraat in Abbenes.

Op Langerak, tussen Van Tolstraat en Van Voorstlaan, vinden geen werkzaamheden plaats. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude asfalttoplaag op Tonnekamp, Van Tolstraat, De Regtstraat en Nederveldstraat en het aanbrengen nieuw asfalt. Verder worden diverse kleine asfaltreparaties aangepakt op Langerak, wordt een emulsie asfaltlaag – dat is een dunne slijtlaag – aangebracht zullen voetpaden op verschillende plaatsen opnieuw worden getegeld.

Omleiding

De werkzaamheden starten op maandag 24 juli en zijn naar verwachting op vrijdag 11 augustus klaar. Afvalcontainers kunnen op de reguliere ophaaldagen van De Meerlanden, buiten het werkvak worden neergezet. Op de dagen dat er vlakbij woningen en bedrijven werkzaamheden plaatsvinden, is de weg afgesloten. Parkeren op die plekken is dan uiteraard niet handig. Tijdens de frees- en asfalteerwerkzaamheden tussen 7.00 en 17.00 uur zijn woningen en bedrijven mogelijk beperkt bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid door verkeersregelaars.

Hinder

Tussen 24 juli en 8 augustus wordt verkeer toegelaten over een gefreesd wegdek. Afhankelijk van de staat van het asfalt, liggen op sommige plaatsen stalen rijplaten op de weg. De woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten. De gemeente Haarlemmermeer verontschuldigt zich op voorhand voor eventuele hinder: “De werkzaamheden kunnen niet zonder (geluids)hinder worden uitgevoerd. De aannemer probeert de hinder zo veel mogelijk te beperken.” (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Reacties