Polderwandeling over Kaageiland

Zondag 10 september organiseert IVN Zuid-Kennemerland een natuurhistorische polderwandeling gehouden over Kaageiland.

Voor IVN Zuid-Kennemerland – Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid – is Kaageiland is eigenlijk een buitenbeentje. Nog net niet opgeslokt door de ‘Waterwolf’, ademt het eiland nog de pittoreske en landelijke sfeer uit van weleer.

Vergezichten

Onder leiding van een IVN-gids voert de tocht langs slootjes over uitgestrekt veenweidegebied. Al lopend kan de rijke historie van dit watergebied met haar dijken, windmolens en oeverplanten zoals de beschermde zwanenbloem en het harig wilgenroosje worden ontdekt. De polder biedt bovendien broedgelegenheid en beschutting aan diverse weidevogels zoals de kievit en vormt het jachtgebied van de bruine kiekendief. Kortom, wie van stilte en echte Hollandse vergezichten houdt, mag deze tocht niet missen.

Drassig

Delen van dit ‘Laarzenpad’ kunnen nogal drassig zijn. Laarzen zijn dan ook aan te bevelen. Verzamelen om 11.00 uur op het Kaageiland waar het pontje aankomt. De pont vertrekt vanuit het dorp Buitenkaag en gaat om het kwartier. De overtocht duurt 1 minuut en kost € 1,- voor een retour. Parkeren kan in de directe omgeving van het pontje. Deelname excursie is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie bij Ans Röling 06-20002896 of kijk op http://www.ivn.nl/zk

Cookieinstellingen