HAP Haarlemmermeer tevreden over aanpak blauwalg in zwemwater bij Haarlemmermeerse Bos

Collegepartij HAP Haarlemmermeer is tevreden over de aanpak van blauwalg door de gemeente, Hoogheemraadschap Rijnland en de Provincie Noord-Holland in het recreatiewater bij het Haarlemmermeerse Bos. Eerder heeft de fractie nog schriftelijke vragen gesteld over de blauwalg in het zwemwater.

Problematiek aangekaart

Nadat de fractie de problematiek heeft aangekaart hebben gemeente, hoogheemraadschap en provincie besloten om een nieuwe beluchting- en menginstallatie in het water aan te brengen. Op deze manier kunnen inwoners de komende zomer weer veilig zwemmen in de recreatiewateren.

Nieuwe installatie

De nieuwe installatie is gekomen nadat eerder in 2016 de oude is verwijderd uit het diepe Haarlemmermeerse Bosplas. Aanvankelijk is het met de waterkwaliteit redelijk goed gegaan en is er geen nieuwe installatie geplaatst. Daarna is nog eenmalig een waterstofperoxide behandeling uitgevoerd, alleen is deze echter heel kort werkzaam geweest.

Onderzoek naar moderne menginstallatie

Het college heeft laten onderzoeken of er toch weer een moderne menginstallatie kan worden aangebracht. ,,Gelukkig gaat dat nu, vóór het zomerseizoen van 2021 gebeuren. De recreatiewateren in het Haarlemmermeerse Bos zouden dan komende zomer dus weer vrij van blauwalg moeten zijn”, zegt de lokale partij in een persbericht.

Cookieinstellingen