Sophie van de Meeberg vanaf oktober raadslid voor D66 Haarlemmermeer

Foto: D66 Haarlemmermeer - aangeleverd

Met ingang van 1 oktober 2020 zal raadslid Sophie van de Meeberg onderdeel uitmaken van de fractie van D66. Daarmee wordt het aantal raadsleden uitgebreid van 3 naar 4 zetels. Eerder is Van de Meeberg fractievoorzitter geweest van HAP Haarlemmermeer.

(bewerkt persbericht D66 Haarlemmermeer)

Plotseling

,,Het plotselinge (gedwongen) vertrek van Sophie als fractievoorzitter bij de lokale partij HAP heeft ertoe geleid dat er de afgelopen weken verkennende gesprekken zijn gevoerd om te kijken of er wederzijds vertrouwen was om deel uit te maken van de fractie van D66″, zeggen de democraten in een persbericht.

Aansluiting bij D66

Fractievoorzitter Gerdien Knikker is positief over de komst van de voormalige fractievoorzitter van HAP. ,,Ik ben blij dat Sophie zich bij ons aansluit en deze raadsperiode zich vol inzet om de plannen en ideeën van D66 te realiseren”, zegt Knikker.

Eigen visie en ideeën

,,Haar eigen visie en ideeën, zoals op het gebied van gelijke kansen en de uitdagingen van de energietransitie in onze gemeente, passen goed bij D66. Sophie heeft als volksvertegenwoordiger de afgelopen jaren al laten zien dat ze een goede politieke antenne heeft en zet zich altijd in om de beste resultaten voor onze inwoners, ondernemers en organisaties te realiseren. Met haar komst wordt onze fractie uitgebreid met een energieke en doortastende collega”, laat de fractievoorzitter van de democraten in Haarlemmermeer weten.

Politieke inhoud

Ook Van de Meeberg zelf licht haar keuze toe. ,,Zeker in deze tijd moet het gaan over politieke inhoud. Als de aandacht vooral gaat naar onderlinge verhoudingen, mis je de essentie. Met aansluiting bij D66 kan ik weer echt politiek bedrijven en me inzetten daar waar je als raadslid het verschil kunt maken: voor onze inwoners en ondernemers”, zegt het raadslid uit Hoofddorp.

Plek verdiend

,,Met het behalen van 453 voorkeurstemmen bij de verkiezingen in november 2018, heb ik ruim mijn plek verdiend in deze gemeenteraad en voel ik me verantwoordelijk jegens de mensen die mij hun vertrouwen hebben geschonken”, zegt Van de Meeberg over haar voortzetting van haar raadswerkzaamheden bij D66 Haarlemmermeer.

Logische keuze

Volgens Van de Meeberg is het een logische keuze. ,,Het is nooit een geheim geweest dat ik bij Provinciale en landelijke verkiezingen op D66 stem. Als het gaat over de lokale uitwerking van politieke ideologie, kan ik mij goed vinden in de manier waarop dat nu in Haarlemmermeer gebeurt. Het is verfrissend om me welkom te voelen en ik kijk enorm uit naar een energieke en prettige samenwerking met deze fractie”, zegt ze over haar komst bij D66 Haarlemmermeer.

Reacties