HAP Haarlemmermeer blij met aangenomen motie over coördinatie van participatie binnen Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

Collegepartij HAP Haarlemmermeer is blij met de aangenomen motie waarbij de coördinatie van participatie binnen de gemeente Haarlemmermeer is geborgd. De motie ‘Boter bij de vis’ is op 18 juni aangenomen met steun van Forza!, GroenLinks, ChristenUnie-SGP, Één Haarlemmermeer en Gezond Haarlemmermeer.

(bewerkt persbericht HAP Haarlemmermeer)

In de praktijk gebracht

Raadslid Charif El Idrissi heeft namens lokale politieke partij HAP de motie ingediend zodat ook in deze raadsperiode participatie in de praktijk wordt gebracht en in het DNA van de ambtelijke organisatie wordt geborgd. Dat betekent dat HAP samen met inwoners en ondernemers beleid vormgeven en daarmee zorgen dat hun stem écht wordt gehoord, bijvoorbeeld door middel van het organiseren van rondetafelgesprekken en workshops.

Geen middelen

In de begroting zijn geen middelen gereserveerd voor de coördinatie van participatie, terwijl binnen de vormgeving van de Omgevingswet en de Energietransitie participatie een cruciale rol speelt en in de toekomst zal blijven spelen. Daarom is een aanvulling op de begroting voor de fractie van HAP noodzakelijk. Meedenken, meepraten en meebeslissen door inwoners en ondernemers is en blijft voor HAP een essentiële waarde in het maken van beleid. Dat is met deze motie geborgd.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen