Onderzoek naar overlast kleine ijzergieterij Waeles Foundry

Foto: Google - streetview

Er komt een onderzoek naar de overlast van ijzergieterij Waeles Foundry in Nieuw-Vennep. Dat meldt de Dorpsraad Nieuw-Vennep in haar nieuwsbrief. Het onderzoek komt ook mede op verzoek van de dorpsraad.

“Jarenlang klagen niet alleen bewoners in de Bosstraat over een misselijkmakende stank, die vaak gepaard gaat met een metaalachtige smaak in de mond, maar ook op de Hoofdweg en andere plekken in het dorp is de lucht vaak niet te harden”, aldus voorzitter Martijn Schouten. “Op ons verzoek komt er nu dus een groot onafhankelijk onderzoek”.

Een deel van Nieuw-Vennep klaagt al lange tijd over vieze lucht. In een artikel van Frans Tol in het Witte Weekblad deed de voorzitter van de bewonerscommissie Bosstraat, Frans der Maden, nog in augustus zijn beklag.

“Ondanks een actieve betrokkenheid van bewoners en andere betrokkenen is er ondertussen niets gebeurd. Evenmind zijn beloftes door Waeles tijdens bewonersbijeenkomsten niet nagekomen. Hoog tijd om daarom de krachten te bundelen tussen de breed gedragen dorpsraad van Nieuw-Vennep, de directie van de Boshoeve en Bewoners Commissie Bosstraat”.

Klik HIER om verder te lezen in de nieuwsbrief van dorpsraad Nieuw-Vennep.

Cookieinstellingen