Milo en Henneke zamelen duizenden dvd’s in voor mensen met een laag inkomen

Foto: NH Nieuws

NIEUW-VENNEP – Van kinderfilms tot keiharde thrillers, Milo Baron en Henneke Versteeg hebben de afgelopen maanden ruim 8000 dvd’s verzameld voor mensen met een minimum inkomen. Zij kunnen in de toekomst via de ‘DVDbank’ van Milo en Henneke gratis films ruilen of onder voorwaarden een exemplaar te leen krijgen.

Bron: NH Nieuws (Niels van Steijn)

Toch zitten er nog haken en ogen aan het plan, er zijn nog minimaal een aantal duizend dvd’s nodig.  “Voor ons is het heel belangrijk dat de mensen zich kunnen ontspannen met een film, waar ze vaak geen andere mogelijkheid hebben”, vertelt Milo Baron. “Naar een bioscoop gaan zit er gewoon niet in. Als je op heel laag budget zit van vijftig euro als gezin gaat dat gewoon niet lukken.”

En dus startte Milo onlangs het initiatief de ‘DVDbank’ waarbij mensen met weinig inkomen toch aan die ontspanning kunnen komen. Milo vertelt dat de ruim 8000 dvd’s die nu zijn verzameld voornamelijk zijn gegeven door mensen die het initiatief via de Facebookpagina of website hebben gevonden, “Maar we hebben af en toe ook een rommelmarkt die zegt: ‘Nou we hebben wat over’, en dan hebben we bijvoorbeeld duizend dvd’s in één keer.”

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen